Burgeri un Tortiljas
Nedēļas pēdējās darbadienas pusdienas parasti izvēršas par spēli ar to, kas vēl palicis neapēsts. Ražošanā manējie ražo lielās (12cm x 155g) burgeru kotletes; zinu, ka saldētavā vēl palikušas dažas burgermaizes un tortilju pankūkas, ledusskapī visādu sieru krikumi, pieliekamajā- pupiņu bundža....
Viss skaidrs - ēdīsim burgerus un ar kaut ko līdzīgu "Chili con carne" pildītās tortiljas.
Es tomēr vairāk būšu "Par!" Chili con carni ar rīsiem. Arī šādi ir OK, bet ar rīsiem šis pasākums šķiet izdevies skaistāks, pilnīgāks un saturīgāks. Arī bērni tam piekrīt!
* Šodienas virtuves meistarstiķis: kā jau minēju - ledusskapis pilns visādu sieru krikšu un gabalu (cietie, mocarellas nūjiņas, Krievijas un nez kādi tik vēl) visus uz smalkās rīves sarīvēju, pievienoju garšvielas (sāls, pipari, paprikas pulveris, oregano, dilles) sakultu olu un, cepot burgeru kotletes, kad viena puse bija gatava uzliku šādu siera masas piku. Burgeru kotletes jācep vismaz 3 minūtes no katras puses. Pirms tam tām jāļauj pilnībā atkust (jo tās tiek pārdodas saldētas) un sasilt līdz istabas temperatūrai, lai cepot siltums vienmērīgi ietu cauri (tāpat kā ar steikiem un vispār jebkuru gaļu, ko gatavojam, jā, arī malto gaļu!).
Veseli ēduši!
Silva