Ļoti karsts Liellopa BBQ
Lēni suvidēts (vakuumā iepakots, ilgi lēni vārīts, tā lai vēl mazliet pa vidu rozīgs un sulīgs) nogatavināts liellopa šķiņķis. Šķiņķis pēc vārīšanas un atpūšanās iemarinēts BBQ mērcē. Vakuumā marinēts nogatavinātas liellopu gaļas sašliks pikantā marinādē.
Lūk, kā izskatās mūsu pusdienas dienās, kad jāiet laukā talkot. Klāt lieliski piederas svaigi salāti un maizīte ar kuru savākt uz šķīvja iztecējušās gaļas sulas, jo negribas laist zudībā ne piles, ne grama šī sātīgā paēdiena. Gatavošana ir super elementāra - kārtīgi uzsildam grilu (vēlams grilu novietot tur, kur aizvējš, lai vējš netirda liesmu un nedzenā karstumu), uzliekam škēles un gaļas gabaliņus uz restēm, pa pāris minūtēm no katras puses cep (vāku virsū), veido rūtiņu rakstu, ja gribas, lai skaisti izskatās pasniegšanas laikā.
Gardus un priekpilnus ēšanas brīžus vēlot,
Silva.
P.S. Vakarā abi ar vīru pilnībā apgāzām šo teoriju, ka vajadzētu bezvēju un kontrolētu liesmu, lai BBQ šķiņķis izdotos. Lūk, izrādās, ka galvenais ir laba kompānija un liesma. Jebkāda liesma. Tātad - galvenā atziņa - vajag tik cept un neiespringt! :)