Desu pīrāgi un Petit Tender medaljonu test-ēšana
Šoreiz ir tieši tāda diena un, lai neliktos par maz, tā ir arī Pirmdiena!
Katram ir sava pirmā doma par ēdieniem, kas rada siltuma un gādības sajūtu, man tie ir pīrāgi un kārtīga ceptas gaļas šķēle, bagātīgā mērcē...
Ledusskapī stāv visādi vārīto desu gabaliņi, kas lieliski noderēja ašo pīrāgu pildījumam.
Samaļot desas kopā ar aiz-aizvakardienas siera krikuci, Latvijā audzētām, spēcīgi smaržojošām ķimenēm un Franča majonēzi, izdevās ļoti gardi rauši, kas pamērcēti garšīgajā gaļas mērcītē, pazuda zibens ātrumā.
Svaigās gaļas sortimentā esam ieviesuši daudz jaunu gaļas griezumu un katram no tiem līdzi nāk vesels saraksts pagatavošanas iespēju, un pārlasīt liellopa gaļas pagatavošanas receptes man šķiet tikpat aizraujoši, kā varbūt kādam citam sekot līdzi F-1 jaunumiem vai iegrimt svaigākā bestsellera nodaļas notikumos.
PETIT TENDER- izklausās pavisam eksotiski un jau uzreiz garšīgi, kaut nav pat vēl pagatavots. Šis griezums ir iegūstams no liellopa pleca / lāpstiņas daļas un ir mazākais tās vietas muskulis, mīksts un liess, tautā saukts par "viltoto fileju". Nolēmu mēģināt to sacept medaljonos.
"Vienkāršais steiks Diānas mērcē" recepti uzeju kaut kur dziļi interneta dzīlēs, ātri pārskatu sastāvdaļas:
- sēnes,
- saldais krējums,
- citronpipari,
- sīpoli,
- worchestershire mērce,
- viskijs
- un gaļa.
Tikmēr jāapcep sīpoli un sēnes (man patīk improvizēt -cepot sīpolus pusceļā tos nolemju tomēr karamelizēt (pievieno papildus līdzīgi: sviests, cukurs, mazliet etiķa).
Pannā "iekrīt" vesela čupa ķiploku daiviņu, parasto sinepju karote, un šļuka viskija, tā teikt - siltumam.
Visu pārleju ar litru ūdens, kur tiek uzbriedinātas kaltētas gailenes, jo svaigu sēņu man nav, un atstāju mērci lēnām noreducēties (novārīties/iztvaikot uz pusi) .
Kamēr mērce reducējas un gaļa atpūšas - tiek sarullēti pīrāgi un paralēli tam, katliņā lēnām pievārās griķi.
Kad viss gatavs - mērcei pieleju 250 ml saldā krējuma un tajā iekārtoju atsildīties apceptos Petite gaļas gabalus.
Liellopu gaļa Bauņu Bullīša gaļas cehā tiek gatavināta vismaz 20 dienas, līdz ar to gaļas krāsa ir ļoti izteiksmīga, garša- maiga...Tekstūra - patīkama.
...iedvesma pusdienām no šejienes: https://www.scotchkitchen.com/recipe/sauce-diane-a-classic-rich-and-creamy-sauce-with-mushrooms/
Padarot Pirmdienas paciešamas un vēlot izturību nelaikos-
Silva.